Helt vilt – Kebab på bål

Vi kalte den lenge Samekebab så vårt ærverdige urfolk får ha oss unnskyldt ! Det kan godt være at jeg radbrekker generasjoner med turmattradisjoner ved å bruke et slikt navn på en turoppskrift, men det har nå blitt slik at vi har døpt denne retten til Samekebab.

Dette er en velsmakende og enkel rett å lage på tur. Den fungerer fint både på bål, prisus og stormkjøkken, inne i telt eller ute i skogen. Ungene elsker det og kan selvsagt ta aktiv del i matlagingen.

Du trenger:

Reinsdyr, elg eller annet skavet viltkjøtt
Hvitost
Løk / evt ett fedd hvitløk
Mais
Creme Fraiche
Tortilla lefser

Slik gjør du:

1. Fyr bål, primus eller stormkjøkken

2. Stek viltkjøtt og løk

DSC_0237

3. Bland inn mais og creme fraiche

DSC_0246

4. La det putre litt i pannen..

5. Varm lefsene over bålet (fint for ungene å både spikke pinner og gjøre denne delen av jobben)

DSC_0264

6. Legg oppi lefsene sammen med revet ost og brett sammen… nyt – ikke glem og nyte utikten mens du spiser.

DSC_0263

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: