Motorsag uten motor..

Som nevnt før så kan bål både være viktig og bra. Men utfordringen kan ofte være å skaffe skikkelig ved og ikke bare småkvister og plukk. I noen sammenhenger, f.eks. ved overnatting i gapahuk/åpen himmel vinterstid så vil noen gode nattkubber eller annen type bålopplegg være avgjørende for å kunne våkne opp til gode glør eller aller helst et bål som fremdeles er i live.

Kniv har man alltid med seg, og kanskje også en turøks, men en skikkelig sag for de litt større prosjektene har man gjerne ikke alltid for hånden. Her må det sies at det finnes veldig mange fine løsninger å få kjøpt av tursager for både små og store oppgaver. Jeg har laget min egen etter kjent gammel friluftsoppskrift. Du gjør så her..

# Skaff deg et gammelt motorsagkjede. (du kan gjerne slipe det mens det henger på motorsagen – det er enklere)

# Fjern ett ledd. Dette kan enten gjøres med eget utstyr hos en jernvarehandel el.l., ta det med vinkelkutter, eller som jeg gjorde – slip det vekk med en smergelskive og bank ut bolten ved hjelp av en dor.

# Fest en stor stålring, nøkkelringtype, som håndtak. (her kan du også bruke tau og spikke trehåndtak etc.  alt etter hva du liker)

# Sagen er klar til bruk og du har et godt og kraftig redskap for de litt tyngre sagejobbene,  skikkelig bål krever jo tross alt skikkelig ved 🙂

PS. Sagen kan gjøre alvorlig stor skade på klær og annet utstyr i sekken så pakk den gjerne i en liten boks av noe slag (bruk gjerne noe du har fått annet utstyr i som ikke er for stort og tungt).

sag1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: