Årets første padletur

På denne tiden i fjor så sov vi i snøhule og smurte med blått. I dag var vi på årets første padletur. Det var en slik ettermiddag hvor det på ingen måte lå til rette for at det skulle padles, men været var rett og slett for godt og lysten for stor. Hjem fra jobb, ungene på hver sin karatetrening, raske fiskeburgere til middag, kano på taket – redningsvester med ? Tok du padleårene ? Vi fikser kjeks og knask på veien.. Kano på vannet og klokken er 17.58 – Puuh!

kano4
Det ble en strålende tur, vi padlet på gammel kjent grunn, Vigdarvatnet i Sveio. Et vann som av blant andre smått legendariske Øystein Køhn er regnet for en av norges padleperler. (Se artikkel i UTE magasinet.) Boxeren Samson var litt rusten i “the noble art of canoing” så han har litt å gå på hva angår det å sitte stille i båten, men det øver vi mer på neste gang.
Solen sank i havet over haug og hammer der ute i vest mens vi padlet utover.
solnedgang
Gutta ville utforske øya Skorpo og slik ble det. Vi klatret til topps på denne relativt store holmen og ordnet varm sjokolade og kveldsmat som ble avsluttet med strålende bakst. Det ble ikke uventet rift om midtpartiet i bollene og fotografen (meg)  som var litt opptatt ble avspist med sin “rettmessige” halvdel :-/
bolle1
Det skumret og vi vendte nesen hjemover fulgt av månelys som la seg over det blikkstille vannet.
moon_1
Selvom det var en kort tur både i lengde, avstand til sivilisasjon og ikke minst tid, så føltes det allikevel ekte og på et vis urørt.
alle kano

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: