Urskogen kaller

Kanskje ikke urskog i bokstavelig forstand, men i hvert fall herlig uberørt skog hvor menneskets inngripen er og har vært minimal. Kjempetrær som har veltet, råtnet og levd sitt eget liv i pakt med seg selv, hverandre og naturen, uten vår inngripen. Herlig – og ikke minst et eldorado for småfolk og barnslige hunder på tur.
carsten_snow

Her er Samson i sving med en diger stokk som han bar med seg i en halvtimes tid. Den var opprinnelig minst en halvmeter lenger, men etter en fartsfylt passering av to trær så ble den raskt avkortet noe. Det bød også på enkelte utfordringer når han skulle passere i høy fart gjennom feltet av småfolk, sekker og alt som er… presisjonsnavigering er visst ikke hans sterkeste egenskap 🙂
samson_pinne_1
Det var ikke urskog som var på blokken før helgen, men vi vurderte ski, kano, telt, kanskje bare tarp ? Forslagene var mange og gode foran helgens tur, men når fredagen nærmet seg og værmeldingen så ut til å holde stikk, med sprøtt mye regn/sludd og stiv kuling opp mot storm, så ble telt og tarp byttet med tak og kano byttet med fjellsko og regntøy. Elgkjøtt på bål skulle vi ha uansett, sånt var det med den saken. Turen gikk til kjente omgivelser i Skattkammeret Suldal. Et sted vi har både gått og padlet mye de siste årene, en herlig miks av sjø, elv og vann, urørt skog, høyfjell og ville dyr . Augnastølen var målet denne helgen.
Vi startet med lett overskyet og endte opp i krafig snøvær, her har vi kommet  ut av den tunge furu/granskogen og inn i nyere  bjørkeskog.
Snow_1
Orientering krever også sitt i slike omgivelser, men det er alltid noe nytt å lære for liten og stor.
tonje_carsten_kart_2
Turen ble avsluttet med elgkjøtt på bål
elgkebab_1
Og til kvelds… jeg aner ikke helt hvordan det ble slik eller hvem som tenkte at det var en god ide, men vaffelpizza – det ble det.
vaffelpizza
Kort fortalt – to grove taco lefser, ketchup/sennep, ost, løk, spekeskinke og voila! Skal det være en vaffelpizza kanskje ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: