Kebab og Kano

Godværet var tydeligvis kommet for å bli denne helgen. Bilen ble pakket på rekordtid og kanoen lagt på taket. Vi vendte nesen mot Sandbekken og Storavatnet i Tysvær.

Vi har vært her noen ganger tidligere og padlet, klatret, bodd i telt og kost oss. Området er svært godt tilrettelagt for telttur, men gir ikke  nødvendigvis den største villmarksfølelsen. Dette passet oss forsåvidt greit denne gang ettersom minste mann i følget var 1,5 år og skulle tilbinge det neste døgnet utendørs. Kanonen var av taket nesten før tenningen på bilen var skrudd av – det var to svært ivrige gutter som gjerne ville ut på vannet.

kano alene

Og jammen var det fint på vannet akkurat i dag. Gutta ville også forsøke seg alene og vi tenkte hvorfor ikke. Med lang tau i kanoen var det forsåvidt bare til å legge avgårde – øvelse gjør mester 🙂

ally kano alene

Handleturen ble neste like kaotisk som pakkingen, men vi hadde en plan om å lage en slags primus fredagstacokebab – hva nå det måtte være.. Vi stekte løk, hvitløk og karbonadedeig – blandet inn kebabkryddermiks – la på litt mais og lot det surre i pannen med en halv boks creme fraiche. Pakket det hele inn i tacolefser og sparte oppvask. Godt ble det !

turkebab

Som nevnt så er området godt tilrettelagt og du finner toalett, søppelkasser, gapahuk for grilling, egne brygger tilpasset kano/kajakk, føyser, trær å klatre i, sandstrand og masse flat grønn plen.

tre

Ikke helt villmark – litt mer som en smellvakker campingplass, hvor du sannsynligvis kommer til å campe alene 🙂 Ingen dårlig deal det, spesielt hvis man har med de aller minste.

gapahuk

Området er også fullt av turstier og fine naturutfordringer. På lørdagen fikk Boxeren Samson seg en tur langs stien over “fjellet” til Kallekodt.

En god følgesvenn denne og mange andre turer er vår lille turradio. Vi har hatt ulike typer, men den vi har nå er fra Sangean.

sangean dpr-36

Denne er liten og lett, har DAB, FM, og ikke minst plass til et lite micro SD kort som er fullt av sanger og lydbøker. Veldig greit de gangene du ikke har dekning men allikevel ønsker litt underholdning i teltet. Denne kan også lades via USB, noe som gjør at den går godt sammen med de fleste solcelleladerene på markedet.

Minstemann i familien har blitt helt hektet på Tv serien Monsen på villspor og har den siste tiden kontinuerlig lekt at han er en slektning av Lars Monsen som blir plassert ut på ukjente steder. Han pakket derfor sekken og la i vei og laget seg en egen liten camp. Han kom overraskende ? nok tilbake etter endt ekspedisjon, til rett tid og visste akkurat hvor han hadde vært.

minitur

Som man ser av bildet så var det ikke så veldig vanskelig oppgave han hadde laget for seg selv…

Eldstemann fant et tørt vannrør under veien – kjekt det og 🙂
pipe_1
Det ble en fin natt i teltet, og en fantastisk morgen.
telt 1
Minstemann dyppet tærne i vannet og sjekket ut badetemperaturen ..
morgen 1
..og jeg kokte kaffe, hørte på morgenradio mens resten av leiren våknet til liv.
morgenkaffe primus
Godværshelgen fikk en herlig avslutning med pølsefest på en strand i Sveio med påfølgende kajakkpadling. Gutta som var fulle av selvtillitt fra gårsdagens kanopadling (alene) ville også prøve. Hvorfor ikke…
kajakk
Det er noen kvelder du ikke vil at skal ta slutt – dette var en sånn.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: