Øyhopping med hengekøye

Vi har lenge tenkt tanken på en natt og to i hengekøye. Jeg synes det er en fantastisk måte å overnatte på, men kunne vi klare å henge hele familien oppe i et tre i en natt og to? Og hva ville Boxeren Samson si til vårt luftige sovemønster ? Vi eskalerte turplanen ytterligere ett hakk og bestemte oss for å pakke Ally kanoen på taket og dra på øyhopping mellom et knippe småholmer i nærområdet. På toppen av det hele byttet vi ut mor i huset med en ekstra hund og en turglad onkel.

Vi har med oss tre ulike typer hengekøyer, jeg skriver mer om disse og tips og triks for hengekøyeovernatting i en egen sak.
To stk  Exped Scout Hammock Combi UL, disse har integrert tarp (tak) og myggnetting
Ett stk LaSiesta dobbel hengekøye
Ett stk Coghlans hengekøye.
Prisen varierer fra rundt 100,- til i underkant av 2000,- så her er det noe for enhver lommebok. På bildet under ser dere modellen fra LaSiesta 🙂
La Siesta hammock
Vi våknet til perfekte forhold på tross av varierende værmeldinger for langhelgen. Kanoen ble pakket med to hunder, gutta på 7 og 9 år og to voksne før vi la i vei utover fjorden på øyhopping. Det var mange holmer å velge i, men vårt hjem de neste dagene måtte fylle en rekke kriterier, så vi var forberedt på litt leting. På første holmen vi gjorde strandhugg kom en lettere bestyrtet 7åring springende mens han snakket småsint om forsøpling av naturen. I hånden holdt han en 1,5ltr brusflaske. Ved nærmere øyesyn så viste det seg å være en flaskepost fra 06.03.2012 altså drøye to år gammel.
flaskepost 1
Den inneholdt det universelle og evig aktuelle friluftsspørsmålet…” Leatherman eller Victorinox – hvilken er best ? ”  det ble oppfordret til å sende både spørsmål og flaskepost videre. Vi sov på det og sender den videre på de 7 verdenshav på evig søken etter sannhet.. Tja ihvertfall svaret på spørsmålet.
Etter noen forsøk så fant vi en finfin holme med gode hengekøyetrær. Vi hugget litt småkvist og ryddet litt buskas og vips så var kveldens leir klar.
saging
Ett felles tre i midten og hengekøyene i stjerneform ut i fra dettee.
leirplass 2
Etter at køyene var oppe så var det tid for å fyre litt primus. Heldige er de som har en onkel i militæret, og som har et godt utvalg i stridsrasjoner fra Real turmat. Disse rasjonene skiller seg fra ordinær frysetørket mat fra Real ved at de har en pakke til frokost, lunch og middag med alt som trengs fra skje til kaffe og kjeks. Overraskelsen var stor hos gutta når det ramlet ut med sjokolade, energidrikk og tro det eller ei – tyggis som tannpuss… Det blir ikke bedre enn det ( ihvertfall ikke hvis man er 7 og 9 og tyggis er noe som hører lørdagsgodtet til). Kokegropen var et øyeblikk preget av Jubelscener og spontane hurrarop. Det ble uttrykt at det var nesten ubegripelig at Real kunne lage så fint godteri.
real turmat
Uavhengig av godteriet så er dette en særdeles smart løsning, som meg bekjent er forbeholdt forsvaret. Hvorfor ikke oss alle – vi hadde ihvertfall fyllt opp proviantkassen med denne smarte og velsmakende løsningen for turbruk.
Samson og Serena
Sharing is caring heter det – i farten så glemte vi matskål til hundene. Matskål var nå en ting det lar seg løse.. vannskål var det litt vanskeligere med. Hundene fikk låne et kokekar og delte med største selvfølge – herlig.
sharing is caring
Dagen på holmen gikk med til lek og utforskning. Vi brukte også endel tid med den spennende og kunnskapsrike Speiderboka.
speiderboka 3
Skriv den på ønskelisten eller kjøp den på speidersport.no du finner masse nyttig kunnskap og god underholdning til turbruk !
På denne turen lærte vi nye knuter.
Hvordan finne sør ved hjelp av armbåndsuret ? (og minst 10 andre varianter når de voksne skulle briljere 🙂 )
speiderboka 4
Kort fortalt en veldig innholdsrik, spennende og lærerik bok for hele familien. Prikk Prikk Prikk Strek Prikk ? 🙂
Etter forrige helgs forsmak på sommeren så hadde jeg badetøy til gutta liggende i bunn av sekken. Det viste seg å være vel ambisiøst, når solen gikk sank temperaturen raskt og endte med nattefrost. Ingen frøs, og glade våknet vi opp til fantasisk utsikt gjennom tretoppene eller utover sjøen som omkranset vår lille holme.
utsikt
De to halvoksne gutta og hundene tilbrakte kvelden på svaberget med røverhistorier i lyset av primus lykten.
primus easy light
Forøvrig et godt turtips ettersom det blir jo mørkt på et tidspunkt – hodelykt er ikke det koseligste og bål er noen ganger strengt forbudt. Du drøyer kvelden… og røverhistoriene.
Vi våknet til nydelig morgenstemning med solen som tittet frem og tok tak i toppen av myggnettingen på køyene.
morgenstemning
Det fortsatte med lyden av morgen – summingen fra  primusen. Denne gang med cowboy frokost i omeletts form for å spare oppvask og gjøre det hele mer effektivt ( bacon og pølsebiter i en gryte, toppet med eggerøreblanding) brød og bønner hvis du ønsker det.
frokost
Prøv en natt mellom trærne og kjenn på  roen.
Takk for turen.
Ally kano 1

 

 

2 Comments on “Øyhopping med hengekøye

  1. En utrolig god beskrivelse av en kjempefin tur!

    Tusen takk for turen, gutta – jentene kan bare dra på jentetur, vi klarer oss fint selv!

    Hilsen Onkel B

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: