Regn på duken – Pizza i ovnen

Det regner og blåser ute, men hva gjør vel det. Vi sitter inne, foran peisen og venter på at lørdagspizzaen skal bli ferdig. Imens forteller vi røverhistorier og prater løst og fast om uken som gikk. Vi er på guttetur. En gutt på 7, en på 9 og en på 38år, ja og så Teddy 1 og Teddy 2 – to klassebamser (hvis kjønn uvisst) som tilfeldigvis havnet i samme telt denne helgen. Vi sitter inne i lavvoen vår, lørdagsgodteriet er møysommelig fordelt og vi har nettopp lagt første pizza i ovnen.

Vi gikk ikke langt denne gangen – vi gikk kort. Hytten ligger rett rundt svingen, men med en gang man kryper inn i teltet, kjenner varmen fra ovnen og regnet som trommer på duken så er vi på tur allikevel. Haukelifjell eller Sveio – samme det 🙂

teddy & teddy
Vi monterte og fyrte i vår nye G-stove lavvo-ovn som absolutt gjør jobben. Ingen negative bemerkninger sålangt. Varmt og trivelig ble det under duken.

Gutta var enige om å lage lørdagspizza og slik ble det. Vi laget en liten rist til å plassere inne i stekeovnen for å ikke søle for mye med deig og ost.

pizza in the making

Isteden for å starte et langvarig kokeprosjekt med tomatsaus, selvom det sikkert hadde spredt en herlig duft i lavvoen, så laget vi en Creme fraiche saus. Kort fortalt. En boks Creme fraiche, noen fedd knust hvitløk, salt og pepper – funker hver gang.

Ferdig pizzadeig fra Nå, spekeskinke, rødløk og ost.

Vi har tidligere snakket om gjenbruk av alskens forskjellige bokser. I dag var det fredagens takeaway som ble transformert til praktiske 2-roms bokser for saus, skinke, ost og løk.

pizza 3

Ovnen måler rundt 13×22 cm så det er ikke akkurat langpannesize, noe som gjør at det tar jo litt tid å steke pizza til tre gutter. Men det gikk overraskende bra – og som kjent så skjerpes sansene litt ekstra av utsatt nytelse.

lavvo pizza
Pizzaen ble svært god, spesielt bunnen ble sjeldent crisp… akkurat som på Pizzeria 🙂 Jeg ble rett og slett imponert over G-Stove stekeovnen som gjorde jobben her !

pizza forsvinner

Etter middagen, kryper vi i posen og tar med resten av godteriet.

godteri

Vi hadde pakket med noen bøker i sekken og blir liggende å lese på hvert vårt liggeunderlag. 7 åringen underholder med høytlesning fra vitseboken. Vet du forresten hva som svinger seg fra tre til tre og er livsfarlig ??

vitsebok

En apekatt med motorsag selvfølgelig !

Jeg blir liggende å undres, som antagelig de fleste småbarnsforeldre innimellom undres – jaggu er det ikke lenge siden bleieskift og smokk og nå ligger vi her og leser hver vår bok på sengekanten.. hvordan var det uttrykket nå igjen var det tiden som går eller tiden som kommer – jeg husker ikke i farten 🙂

Det ble en fin lørdagskveld – en riktig fin lørdagkveld.

Gå kort – hygg mye !

Vi våknet opp til en strålende morgen. En av disse morgenene som liksom ikke helt vet hva den er for noe – Ikke sommer, ikke høst, bare slående vakker.
morgenstund

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: