Tre gutter, to gummiklubber og en øl

Utgangspunktet var perfekt. Tre gutter, en sekspack med øl og to gummiklubber. Eeh..  perfekt for hva da – undres du kanskje ? Jo, et perfekt utgangspunkt for å montere en ALLY kano, selvfølgelig.

Vi har hatt vår ALLY kano i 7 år og er storfornøyd. Den har vært med oss på alt fra stille fjellvann til sinte elver i vårløsningen. Ofte tungt lastet for flere dager på tur, med to voksne, to barn og en hund eller to. Alle og alt skal med. Den har vist seg som et optimalt fremkomstmiddel for en turglad familie.

Ikke knekk tannkosten, legg igjen frysetørret mat hjemme, ta det store teltet og bøker til hele gjengen. ALLYen rommer det meste og gir et svært godt utgangpunkt for innholdsrike turer både mhp. opplevelser og tilgjengelig utstyr. Noen har ALLY kanonen liggende sammenslått, vi er heldige som har plass under garasjetaket og har derfor kun slått denne opp en gang – første gang. Når Lars Monsen gjør dette på film så ser det veldig enkelt ut – vi får se da..

Tilbake til utgangspunktet – tre gutter, en sekspack med øl og to gummiklubber. To av disse guttene har en ALLY, den tredje har nettopp kjøpt seg en. Den må med andre ord monteres og jeg tenker også å dokumentere. Ja og så banke litt med gummiklubben min mens jeg tar en sup med øl.

Jeg vil anbefale å tjuvlese litt i bruksanvisningen før du starter. Slik som dette gjorde vi det..

Først – pakk opp og sorter og få en viss følelse med hva du skal gjøre.

ally kano deler

Brett “liggeunderlaget” på midten slik at det blir litt mer føyelig før du starter, samt at det etableres en slags senterlinje som vil bli sentral i neste punkt.

Brett ut kanodukene og tre inn “liggeunderlaget”. Den mykeste siden nederst, den groveste opp. Forsøk å legge dette så presist som mulig i midten av kanoen.

ally kano montering 1

Tre inn sidestagene i den øverste kanalen langs ripen på kanoen. Dette er telseskopstag som kobles sammen på forhånd. Se til at de svarte plastikkpartiene på sidestaget treffer utsparringene i kanoduken.

ally kano montering 2

Sett inn den buede baugprofilen i de to øverste sidestagene. Husk å smøre denne med den medfølgende svampen først, slik at den glir lettere mot underlaget når du skal spenne den på plass.

ally kano montering 4

Pass på at øvre del av baugprofilen kommer over kanoduken, ellers vil du slite med å spenne opp bunnstaget i neste punkt.

ally kano montering 6

Tre bunnstaget inn i baugprofilen forut og akterut. Her må staget settes i en bue for å få dette på plass i den “siste” profilen. (jeg ser at bruksanvisningen som jeg selvsagt leste etter at kanoen var montert, sier at dette skal monteres til slutt… det fungerte uansett greit for oss å ta dette først)

ally kano montering 7

Du har nå igjen tre stag som utgjør det langsgående rammeverket i ALLY kanoen. Begynn med den nederste (den korteste). Sett staget inn i nederste hakk i baug og akterprofilen og fortsett med de to andre. Pass på at låser og annet vender opp fra duken.

ally kano montering 8

Finn frem gummiklubben og gjør deg klar. Det er nå tid for å montere tverspantene. Vi begynte med de to minste i baug og akter. Alternativt så kan du begynne med de mellomste tverrspantene for å spenne opp kanoen noe mer til å begynne med. Skyv rørlåsen (langs rammeverket i bunnen) tilbake, sett spantet på plass opp mot plastikkpartiet i kanodukens utsparring og press/bank dette forsiktig på plass.

ally kano montering 9

Gjør samme øvelsen for de resterende spantene, pass på at alt av låser og klemmer treffer riktig og sett låsene fast.

ally kano montering 10

Monter setene, avhengig av om du har standardsete, eller justerbart trappersete og plasser disse i kanoen. I forhold til hvordan tverrspanene er plassert så er nå noe blitt forut og noe akterut i kanoen. Husk å plassere setet deretter.

There you have it ! En kano på stuegulvet klar for eventyr.

 

….får vi den ut terrassedøra da ?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: