Fra kontor til villmark – dag 2

Vinden blåste friskt i teltduken i natt. Vel tilbake på kontoret ser jeg at en av dagens store lokalnyheter er at en campingvogn med en dame og hennes sønn ble tatt av vinden her i distriktet i går. Det er ikke til å komme unna at det skjerper sansene ett knepp å bo i telt i havgapet i disse dager.

Det var fullt hus i leiren i går, 4 unger en hund og fire voksne – stor stas. Et vennepar tok med seg unger og primus og stilte opp for litt middagsmat i havgapet. Mens gutta laget middag så måtte området uforskes. Fjellknauser, bunkerser, utsikt, forbipasserende skip. Ja kort sagt – det vanlige. Ihvertfall dersom man befinner seg i et vilt vestlandsk kystlandskap med utsikt til Skotland. Det var vel det de tenkte de som bygget bunkersene også – alltid greit med litt utsikt til Skotland. Her nyter Samson utsikten dagen før..

utsikt

Middagen i dag var noe mer finslig enn gårsdagens. Idag ble det stekt kjøtt, blandet med mais, rømme, litt ost og krydderier. Alt pakket inn i en tacolefse og vips – velbekomme!

villmarks kebab

Normalt så ville jeg kanskje brukt G-stove lavvo-ovnen til å koke på, men i dag så viste den sterke egenskaper med helt nye bruksområder, nemlig som kjøkkenbenk. Primus nr 2 ble plassert på toppen og fuelflaske liggende på tørkestativet, det passet perfekt. (det er vel unødvendig å si at det ikke var fyr i ovnen)

primus mat
Til store protester så forlot ungene leiren og to fedre og en hund ble tilbake. Vi ruslet tur ut i havgapet for å se på utsikten og kjenne på vinden. For vind det er det her om dagen – mye vind. Jeg har fått tilgang til en værstasjon som ligger hundre til tohundre meter i luftlinje fra leiren og tok følgende skjermdump i går.

 

vinhastighet 1

Imponerende gjort av Helsport Finnmark teltet å stå rakt og oppreist i denne vinden. Jeg tenkte å si mer om teltet i en senere post, men i denne vinden er jeg spesielt glad for et fantastisk utvalg av barduner og stormatter som det kan legges litt stein på.

helsport finnmark barduner

Et trygt og godt hjem selv i denne vinden. Veltede campingvogner og strømløse husstander – I teltet er det både strøm i powermonkeyen min, batterier i radioen og ikke minst fyr i den strålende G-stove lavvoovnen. Rent hjemmekoselig er det under duken.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: