Fra kontor til villmark – dag 3

Det var trist stemning i leiren i går da 7åringen måtte hjem for å legge seg i en helt vanlig seng og ikke i sovepose på liggeunderlag. Etter en runde med forhandlinger ble det besluttet at han skulle få fri tilgang til teltsoving ut uken. Gleden og forventningen var derfor stor da vi etter arbeidsdagens slutt atter en gang vendte nesen mot villmarken. Nyhetene om stormvær med tilhørende campingvogner og annet som var tatt av vinden gjorde hverken spenningen eller antallet spørsmål noe mindre. Vi ankom leiren og teltet stod parat i dag også. Det har blåst godt gjennom dagen, men mindre enn de to foregående.

helsport finnmark exped
Planen var å ta en tur før kvelden kom. 7åringen hadde i går blinket seg ut toppen på det nærmeste høydedraget. Vi startet med friskt mot men retunerte snarlig på grunn av regn og vind. Vi ble enige om å fyre i ovnen å lage middag i stedet. 7åringen hadde samlet tørre kvister i lommen på vei ut

bålkvist
og ble sjef for å  fyre i G-stove ovnen. Alltid stor stas når det virker.

g-stove opptenningDagens middag var stekte komler med saltkjøtt, pølser og bacon. Dette er restemat vi har brukt noen ganger før og som egner seg utmerket for bål/primus enten som lunch eller middag.

g-stove middag

Om G-stove ovnen så må vi si at denne har fungert aldeles utmerket sålangt. Den er lettfyrt og trenger særdeles lite ved for å være kokeklar. Den gir svært god varme og betjeningen har fungert fint. På denne turen har jeg dog kun brukt den uten bunnristene da dette begrenser dimmensjonen på veden endel. Men, selvom man da får redusert bunntrekken så har den som nevnt vært svært lettfyrt og generelt fyringsvillig å ha med å gjøre. Det er vind og regn ute, men t-skjorte forhold inne.

Middagen falt i smak og restene ble spist til kvelds. Etter mat var det tid for en kopp kaffe og litt varm sjokolade

eta stove kaffe

samt høytlesing i den alltid aktuelle speiderboka. Ettermiddagen fløy og leggetid nærmet seg. Jeg konstaterte at jeg hadde tatt med feil liggeunderlag, altså det Exped downmat 7LW (for de spesielt interesserte) som fikk et lite rift på forrige tur. Heldigvis hadde jeg et rep-kit liggende i sekken, og en enkel reparasjon ble utført i lyset fra hodelykten. Her litt tjuvlesing i bruksanvisningen

exped downmat bruksanvisning

Nå er det kveld, 7 åringen sover som en stein, Samson ligger halveis oppå vedstabelen og jeg noterer i turdagboken. Den eneste lyden er vinden ute og og G-Stove ovnen om surrer lystig her inne.

g-stove rite in the rain

Onsdag morgen tok vi atter en gang på oss hodelykt og vandret gjennom morgenmørket tilbake til bilen og hverdagen.

morgen

Følg denne og fremtidige turer på instagram http://instagram.com/tur365.no eller #tur365

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: