fra kontor til villmark – dag 5

Det har vært en teltnatt for minnebøkene, ingen tvil om det. For et vær – for en lyd ! Sent i går kveld så braket det løs et regn og tordenvær av en annen verden. Det er ikke til å stikke under en stol at det var utrolig fascinerende å ligge i teltet å høre på massivt regn, lyn og torden. Samtidig som det vel er betegnende at det siste jeg gjorde på kontoret før avreise var å google lynavleder+telt. Når man ligger i havgapet og har en 2,5 mtr aluminiumsstang stikkende opp midt i teltet, samt en ovnspipe til lavvo-ovnen som glinser mot himmelene, så undres man jo litt på hvordan i all verdens land og rike denne natten skal ta i vei.
Vi dro ut med friskt mot. 7åringen, Samson og en svigerinne som ikke hadde sovet i telt siden moldejazz engang på midten av 90-tallet men som gjerne ville kjenne litt på uværet. Du kan trygt si at man fikk valuta for pengene akkurat denne kvelden i teltet.
Før det braket løs så var det atter en gang tid for å fyre opp i vår nye turkompis G-stove ovnen.
g-stove 4
I dag var det tid for pizza med artisjokk og salami – en finfin kombinasjon.
 g-stove pizza  1
Ostesmørbrødene fra i går hadde gjort sitt med sangstemmen, men vi la inn litt ekstra i dag også. (forrige gang vi stekte pizza i ovnen så brukte vi en liten rist av netting og det gav betydelig bedre resultat)
g-stove pizza 2
Minstemann tok med bok og hodelykt ned i sin lune hule for å slappe litt av etter middag.
lun hule
Ettermiddagen forsvant, og også i dag ropte 7åringen på sin siste tur ut før kvelden at stjernene var kommet frem og at vi kunne se Karlson ! Aka Karlsvogna. Vi fant atter en gang frem skywalk appen og lot oss fascinere akkurat like mye som før av stjerner, planeter og satelitter.
7 åringen sovnet og uværet kom plutselig over oss igjen. Vi la inn en kubbe og fant roen  foran den glodvarme ovnen med litt kveldssnacks. Parmesan, saltpølse, oliven, saltkvess og en liten dram er aldri feil når uværet raser der ute.
lavvo-ovn kveldsmat 2
Vi trodde lenge at uværet var i gang, det var det for så vidt også, men på et punkt så eskalerte det til uante høyder. Regnet trommet ikke lenger på duken, det hamret. Lynet gnistret og tordenet skrallet heftig i det golde havlandskapet. Kjenne på elementene og naturen, you bet ! Det var i perioder så mye lyd at selv om vi satt to meter fra hverandre så måtte vi på med full utestemme. Vi satt mer eller mindre og ropte til hverandre inne i teltet for å overdøve regnet. Når tordenet braket løs så var det bare til å flire – det var ikke rom for annen lyd enn torden akkurat da.
Jeg burde selvsagt forsøkt å ta noen fantastisk spektakulære bilder av uvær, lyn og torden. Men tro meg – det føltes helt uaktuelt, ja nesten uforsvarlig akkurat da. Så ingen bilder dessverre.
Det var virkelig sjelden kost denne kvelden. Naturen viste seg i all sin kraft og med litt mer vind så hadde det vært fullkomment. Herlig ekte !
Vekkerklokken er stilt inn på 06.30, hodelykten vaier i tørkestativet, uværet er over oss med full styrke nå – den som sover får se..
moon
Morgenen etter var alt over. Stille og månelyst. Det var atter en gang tid for å ta på hodelykten og gå tilbake til bilen, tilbake til hverdagen.
På kontoret så registrerer jeg at det har vært oversvømmelser, strømbrudd, lynedslag og greiene i de fleste av kommunene i regionen.  For en uke det har vært med alt fra storm til stille, stjernehimmel, måneskinn og skikkelig ruskevær.
Følg denne og fremtidige turer på instagram http://instagram.com/tur365.no eller #tur365

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: