fra kontor til villmark – dag 6

Fredagsettermiddagen var en av disse ekstra hyggelige. En av de hvor de voksne ser på hverandre og nesten uten ord blir enige om å ikke spise hjemme, men å ta med hele gjengen på restaurant for å lage litt ekstra fredagshygg. Dette var en sånn fredag. Vi dro ut på et av byens hyggelige spisesteder og bestilte middag og dessert. Jeg må innrømme at det satt litt ekstra langt inne å ta turen ut denne ettermiddagen i regnværet. Dessert og kaffe ble unnagjort og vi satte oss i bilen. Litt handling på veien og vi ankom leirplassen like før mørket senket seg. Det føltes godt å være hele gjengen, godt å være på tur igjen. Alle tanker om å lande på sofaen etter restaurantbesøket var borte – slik de ofte er når man først har kommet seg ut. Hjemme bra, men ute best.

Det ble en rolig kveld i teltet. Hovedattraksjonen var kortspillet Gnav

gnav

Gjennomlysing av godteri

godteri

og grilling av marshmallows i G-stove ovnen.

marshmallows 1

Tradisjonen tro denne uken så sluknet Samson i vedhaugen

samson

og månen tittet frem et lite stjålent øyeblikk mellom regnbyger og torden denne kvelden også. Minstemann meldte som vanlig like entusiastisk at både måne og stjerner var på plass og skywalk appen måtte frem i kveld også.

helsport finnmark natt

Jeg ble liggende i teltet og noterte i turdagboken.

Hodelykten er i ferd med å dø ut der oppe under telttaket. Ingenting varer evig. Hverken AAA batteriene i hodelykten eller en uke i villmarken. Det er siste natt og stille i teltet.  Alle andre sover og  kontor til villmark prosjektet går ubønnhørlig mot slutten. Jeg ligger varm og god i posen, ute bruser havet mer enn på lenge. Bølgene har bygget seg opp gjennom uken og drønner mot land der nede i mørket ett sted, sterkere denne kvelden enn hva jeg tidligere har hørt. For en uke – for et vær – for en tur.

Følg denne og fremtidige turer på instagram http://instagram.com/tur365.no eller #tur365

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: