Nabovin, rom slør og en kano i garasjen.

Solen skinte fra skyfri himmel, det var lørdag og 10 åringen hadde pakket sekken for speiderleir. Kona, 8 åringen, boxeren Samson og jeg satt rundt frokostbordet og diskuterte hva denne solskinnshelgen skulle brukes til. Vi ble raskt enige om å sove i telt, men skulle vi velge leirplass i tretoppene eller på bakken. Skulle vi gå eller padle – spørsmålene var mange. 8 åringen og jeg ble etterhvert enige og dannet en flertallskoalisjon ettersom det kun er tobeinte som har stemmerett.  Forslaget som ble stemt gjennom var padletur på et vann i nærheten som vi aldri har vært på før. Kartet viste en holme som burde kunne egne seg som leirplass for kvelden. Bilen ble pakket, kanoen stroppet på taket,
ally kano
og vi var good to go… helt til naboen ringte. Naboen som har barn på samme alder, naboen vi liker å ta et hyggelig glass vin med, naboen vi har spennende samtaler med…naboen som nettopp har kjøpt seg en prima seilbåt. Om vi ville være med på seiltur – ja, altså.. kanoen er jo ikke akkurat limt fast til taket på bilen og vi er jo mer eller mindre rigget for tur. 8 åringen og den øvrige turledelsen ble raskt enige om å legge om kursen for helgens turplaner. Padle kan vi gjøre når som helst, seiltur er ikke hverdagskost. Dog tok vi med teltet – det var jo telttur som stod på blokken tross alt, fremkomstmiddelet for turen var underordnet.
Redningsvester kom på og gjennomgang av nødvendige sikkerhetsprosedyrer ble gjennomført før vi kastet loss, satte sjøbein og kurs mot sør – sørvest. En rom slør gav behagelige forhold og stabil kurs mot vårt mål for kvelden. Ungene klipset inn sikkerhetslinene
fjellreven 1
og rigget seg til fremme i baugen.
baug
Naboens 40foter føltes liten da vi passerte to av nordsjøens giganter på nært hold.
gigantene
Etter et par timer med solbriller på nesen og vind i håret var vi ankret opp for kvelden. Teltet ble slått opp på en grønn liten flekk mellom noen trær og middagen lagt på grillen. Ungene oppsøkte den fantastiske eventyraktige skogen, undersøkte greier, lyste med lommelykt og koste seg… ofte er det ikke mer som skal til.
perfekt skog
Chips og godteriskåler ble etterhvert tømt og tannpuss ble unnagjort på bryggekanten.
kveldsstell
Ungene sovnet og de voksne ble sittende med en ankerdram, gode historier og en kveldshimmel som vitnet om at sommeren kanskje ikke var så langt unna allikevel…selvom andre venner på vei til fjellet hadde lagt om til vinterdekk dagen før.
utsikt kveld
En annerledes lørdagskveld var til ende, nabovinen smakte om mulig enda bedre i friluft og historiene var verken færre eller dårligere her ute under månen. Herr og Fru skipsreder bød på en siste dram foran webastoen i captains cabin før vi vendte nesen mot teltet.
exped pegasus 2
Jeg kunne ikke la være å flire av at Exped Pegasus teltet i mørket fremstod som en eller annen merkelig form for Halloween gresskar. Innvendig var stemningen god, spesielt hos Samson som på sedvanlig vis bare antok at 9cm dunfyllt liggeunderlag og fluffy sovepose var lagt frem spesielt for han.
samson liggeunderlag
Etter litt forhandlinger så fant Samson plass i egen sovepose og jeg lukket teltdøren for kvelden. Det vil si, før jeg lukket glidelåsen så kunne jeg ikke dy meg, jeg kjente at jeg igjen ukontrollert trakk på smilebåndet og bare måtte ta et bilde. Et bilde ut teltdøren før vi sa god natt for kvelden.
teltutsikt kveld
Søndagsmorgenen kom og jeg kunne ikke unngå å smile da jeg åpnet døren denne gangen heller. Det er noe herlig med å våkne opp til en slik utsikt, våkne opp til slike dager.
exped pegasus teltåpning
Etter frokost og uvanlig store mengder kaffe, var det tid for litt mer utforsking av skogen ute på odden. Perfekte klatretrær innbyr jo til å klatre høyt..
treklatring 3
.. og det skal jo ifølge både VG og speiderforbundet være sunt og godt. Vi er hjertens enige, men måtte allikevel forlate #mittre, for å sette seil og vende nesen hjemover. Gårsdagens slør var blitt til dagens kryss, der vi slo oss oppover Nordvegen før skipperen mesterlig bugserte skuta millimeterpresist inn i båsen.
Kaien var solvarm og vi var sultne på sommer. Mine zip-off bukser ble for første gang transformert til shorts..
fjellreven keb
..mens seiljakker og redningsvester ble omgjort til hodeputer der vi slanget oss på den varme trebryggen.
Ungene prøvde fiskelykken med håv..
fisking
..selvom utfallet ble noe magert for middagsbordet denne gang.
fiskefangst
Jeg kan ikke si det på annet vis enn at jeg bare digger alternative lørdagskvelder. Fredagen var det champagneglass og blådress på restaurantåpning, lørdagen var det pulverkaffe og raggsokker – en herlig kontrast.
Takk for turen !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: