Fiskelykke på terrassen

Kona hadde tatt den store svarte bilen og dermed var tre gutter og en hund avspist med en toseter resten av helgen. Vi valgte derfor minste motstandsvei til utesoving – terrassen. Jeg har tidligere sagt at i nøden spiser fanden fluer og jeg er sikker på at en friluftsglad fanden i trengte stunder også hadde tydd til terrassen for å nyte utesovingens gleder.
Sol og sommer på dagen ble til regn og vind på kvelden.. Sånn er det på våre kanter, men ettersom fredagens forslag om terassesoving vakte umiddelbar jubel og tendenser til applaus hos ungene så skulle ikke litt regn og vind stoppe oss. Pakkelisten er ikke overraskende svært enkel – sovepose og liggeunderlag til to og firbeinte, litt lesestoff, en lue og buff og det er det. Litt lørdagsgodteri til og kaffekos hører jo også med.
utesoving primus eta solo
Vi trasket i vei de siste høydemeterne mot kveldens leirplass.

En gang på slutten av 80tallet var InsulMat noe av det bedre man kunne sove på. Jeg husker det som et av de første oppblåsbare liggeunderlagene jeg var borti, dyrt, luftig og imponerende godt å sove på med sine nær 4cm. I dag ble det tydelig at selv liggeunderlag har hatt en rivende utvikling siden den gang.
8 åringen var med god grunn bekymret for fiskelykken på denne turen og laget derfor under pizzabakeseansen tidligere på kvelden en “fiske”pizza for å hjelpe på turstemningen. Vi var vel alle enige om at den ferdigstekte fisken også hadde visse likheter med en drage. Fisk eller drage – tanken var god og pizzaen enda bedre.
fiskepizza
«Fisken»  fikk bein å gå på i leiren
utesoving pizza
Tradisjonen tro så kom pelsjegerliv frem fra sekken, det vil si bokhyllen på andre siden av veggen.
pelsjegerliv
Vi leste som så mange ganger før om hyttebygging, upålitelige tyske vekkerklokker, fuglen whiskey Jack og feite beverhaler som ble spart til julemiddagen, før det atter en gang ble stille i posene.
Min høyst pålitelige klokke viste 22.05 og det var fremdeles lyst som om dagen. På tross av 12 grader, lett regn og vind så slo det meg allikevel at nå er vi der. Sommeren er nær, hvis ikke her.. Ihvertfall snart da, kanskje.
Etterhvert så ble det leggetid for boxeren Samson og jeg. Samson lurte på hva i all verden land og rike dette terassesoveprosjektet var for noe pølsevev ! Men fant til slutt til roen i jervenduken – midt i byen en lørdagskveld.

Det dryppet inn litt regndråper i løpet av natten, men ikke mer enn at alle var tørre og glade i hver sin sovepose. Kameraet var vel det som var mest misfornøyd med værforholdene.

olympus regn

Vi sjenket kaffe og spiste kald pizza til frokost – ingen dum start for en søndag på terrassen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: