12 måneder 12 turer. Tur 6/12

Det er 6 mnd siden vår første TUR12 tur. Det er 8 mnd siden prosjektet ble lansert. Tiden flyr og det gjelder å holde fast ved de mulighetene vi har til å komme oss ut i en ellers smekkfull kalender.  Vi var tilbake i skogen, eventyrskogen. Skogen hvor ungene klatret i trær forrige helg da vi teltet her, nå skulle også de voksne opp i trærne.
leirplassen 1
TUR12 gjengen var større enn noen gang.  En langveisfarende kompis som bor på andre siden av kloden var hjemme disse dagene og en Sjæf med sans for godvær slo også følge denne kvelden. Før vi vet ordet av det så er det kanskje kø i TUR12 døren, ja hvem vet –  hvis vi holder på i 15-20 år så har vi kanskje skapt en utesovefolkebevegelse 🙂
Solen var lav og skyggene lange da vi vandret utover mot kveldens leirplass.
telttur 1
Byen kunne skimtes i det fjerne på andre siden av Karmsundet. Vi hadde beveget oss over broen til nabokommunen Karmøy denne strålende, men vindfulle forsommerkvelden.
Skogen lå badet i varm kveldssol da vi ankom, og de store trærne gav heldigvis ly for det meste av vind fra nord. Opp av sekken kom de underligste saker, hengekøyer i forskjellige valører, tretopptelt, lastestropper,  karabinere, og ekspresslynger.
Den beleste buldreren tok oppdraget med å klatre opp festet for Tentsile tretoppteltet.
telttur tentsile stingray
Forrige gang vi overnattet i tretoppene så hadde vi litt problemer med at alle havnet i samme hjørne av teltet. Denne gang skulle alle finjusteringene på plass for vårt tretopphjem for kvelden. Den jaktglade ingeniøren og fjellgeita som, når han ikke er fjellgeit, sørger for at folk bygger store hus på riktig måte og har ring av beste sort liggende i en skuff, utgjorde både prosjektering, utførende og byggeledelse i TUR12 sin tretoppteltavdeling. Jeg utøvde telteierstyring og enkelte høyst tilfeldige konsulentoppdrag.
fjellreven
Fra de øldrikkende tilskuerne haglet det med kreative forslag og morsomme bemerkninger i velkjent guttetur-sjargong. Klassisk god og lettbeint stemning vil jeg si.
tentsile stingray 3
Teltet kom etterhvert på plass og ble riktig så bra. Vi fikk strammet opp et korrekt forhold mellom lastestroppene som spenner opp hjørnene/ytterkanten sammen med strammingen av «rominndeler» stroppene som ligger under teltet. Dette gjør at midten av teltet blir høyeste punkt og alle tre beboerne har hver sin “hengekøye” de sover i.
tentsile innvendig
Løperen ankom og meldte, “vær hilset fremmede – jeg kommer i fred – ta meg til deres leder», i møtet med vårt UFO-lignende tretoppunivers
tentsile stingray 4
Obligatoriske mobilbilder ble unnagjort og delt både her og der, vi hadde jo bånn gass dekning og greier.
tentsile leirplass
Langveisfareren, den smørblide musikeren og Sjæfen med sans for godvær trakk ned mot grillen og fyrte igang pølsefestmaskinen.
Tretoppteltavdelingen festet den siste hengekøyen..
la siesta hammock
..tok en sup med øl og nikket anerkjennende til lukten av brennende petroleumsbasert væske og grillkull. Vi forlot en svært fargerik og smått annerledes leirplass med diverse fancy greier hengende fra trærne.
tentsile leir
For de spesielt interesserte så var det Tentsile stingray tretopptelt, hengekøyer fra Exped (Scout combi UL), ticket to the moon og LaSiesta som hang mellom trærne.
Nede ved grillen var det tid for pølsefest. En rask opptelling viste langt flere pølsevarianter enn det var gjester.
Det var knack, det var kneck, weiss og Keilbasa, würst meg her og würst meg der. Det var ikke en grillpølse så langt øye kunne se – sånn har det blitt, pølsefest i Norge anno 2015 🙂
pølsefest
Wiener på thermos eller halvfrosne grillpølser er tydeligvis forbeholdt familieturen, når gutta skal på tur så er det Pølser med stor P. Diskusjonen sirklet rundt kjøttprosenter, fettprosenter, norsk næringsmiddelregelverk, smaker og lukter… og dreide, ikke overraskende kanskje, over til humle, gjær og malt.
Bloggeren fikk velfortjent kritikk for å drive villedende markedsføring.
tur365
Det var da for svingende TUR12 som skulle stått på pølsen, men da var jeg så mett av Kneck og Knack at jeg ikke orket mer spiselig merkevarebygging 🙂 En skarp dram fant etterhvert veien ut av sekken akkompagnert av turradioen som serverte fløyelsmyke nattønsker da sommermørket senket seg over oss denne kvelden
telttur dram
Kalenderen fortalte at vi nærmet oss sankthans, men allikevel så gjorde ullvotter og dunjakker jobben denne kvelden også. Noen mumlet om at det var meldt nattefrost..
telttur dram og vott
Vi slukket grillen mens lysene fra tungindustrien skapte en kontrastfylt stemning i det historiske landskapet.
leirplass grill
Mandagen var blitt til tirsdag og det var tid for å finne køyene – hengekøyene. Vi dumpet på plass i hvert vårt hengende hjem for kvelden. Innimellom trekronene ble vi enige om å sette tidspunkt for revelje til 06.00.   Vi sovnet til lyden av trær som knakte, bølgebrus og utsikt gjennom myggnettingen i taket.
tentsile roof
Morgenen kom med godvær. Det var en herlig følelse  å ligge i teltet og se den duse og nærmest døsige morgensolen lure seg rundt hjørnet.
tentsile morning1
Flere i turfølget hadde lite erfaring med hengekøyesoving fra før, annet enn eventuell slumring i hagen eller på hytten. De får snakke for seg selv, men inntrykket var at alle var positivt overrasket over denne formen for overnatting. Spesielt spennende er modellene fra Exped (eller andre lignende) som har integrert myggnett, lomme for liggeunderlag, samt tarp/teltduk for å spenne over.
Morgenen var her – vi løsnet pålestikk og 8tallsknuter, rullet liggeunderlag, telt og soveposer sammen og brøt leir.
tentsile stingray 5
Vi ruslet rolig hjemover
hjemtur 2
i historiske omgivelser,
vikinggård
forbi forlatte fuglekasser med full gjennomtrekk,
fuglekasse
alt sammen farget i et fantastisk morgenlys.
telttur morgen
Takk for turen !

2 Comments on “12 måneder 12 turer. Tur 6/12

    • Hei Jacob, beklager sent svar. Natten var veldig bra, jeg sover generelt godt i hengekøye. Vi brukte vanlige hengekøyer og sov i banan form. For min del fungerer det fint, men jeg har veldig lyst til å forsøke hengekøyer med asymmetrisk form.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: