12 måneder – 12 turer. Tur 7/12

Sommeren har vært på snarvisitt de siste dagene her på vestlandet. Denne mandagen var forrige ukes skyfrie himmel og temperaturer på nærmere 30 grader erstattet med særdeles lavt skydekke, 12 grader og tett yr i luften. Sommer ble på ett vis til høst over natten. Planen var å pakke hengekøyer i båten og sette kurs mot en holme ute i fjordene. Oppmøte var satt til 19.30, men etter noen raske telefoner i turledelsen så ble det besluttet at vi skulle se an været til klokken 17.00. Svaberg i havgapet forbindes først og fremst med varm stein og kald drikke – ikke fullt regntøy og lyden av tåkelur. Klokken 17.05 gikk det ut melding fra turledelsen om at plan B ville iverksettes. Sandbekken i Tysvær. Åpen Lavvo, med tilrettelagt bålplass, med andre ord – gode kriterier for utendørs kos i regnvær.
sandbekken 3
Ovennevnte turledelse er av det svært slanke slaget – ikke nødvendigvis fysisk, men organisatorisk. Fjellgeita og bloggeren utgjør en slags udemokratisk diktatorisk symbiose – i den sympatiske enden av diktatorskalaen selvsagt 🙂 (jeg antar at alle udemokratiske diktatorer historisk sett har plassert seg selv i den sympatiske enden av denne heldigvis lite brukte skalaen). Uansett, Tur12 sitt lederregime fungerer ganske enkelt slik at turledelsen velger ut turmål for dagen, sender ut tekstmelding og resten av turfølget møter opp på angitt sted. Noen ganger må det iverksette en høyst provisorisk plan B – slik som i dag. Lang innledning vil du kanskje si – jeg kan ikke være annet enn enig.
Vi ankom Sandbekken. En perle av et sted i Tysvær som vi har brukt mye til telttur og padling de gangene vi bare vil komme oss full fart ut, eller at vi har med oss noen i turfølget som kanskje er på sin første telttur eller av andre grunner ønsker å ha nærhet til bilen.
sandbekken
Denne mandagen var det fjellgeita, den syklende grafiske designeren, løperen, den jaktglade ingeniøren og jeg som  hadde pakket soveposene. Det ble fleipet høylytt med at leirplassen i umiddelbar nærhet til bilen var valgt ene og alene av hensyn til løperens begrensede ønske om fysisk fostring akkurat denne dagen. Løperen hadde en særdeles anstendig gjennomført Ironman dagen før og mente selvsagt at bål, et par pils og en natt på liggeunderlag var perfekt restitusjon – KUDOS !
sandbekken 2
Fjellgeita hadde fått fyr i bålet før vi kom og stemningen steg i takt med flammene mot himmelen. Ikke overraskende så dreide samtalen seg om imponerende fysiske prestasjoner i søndagens Ironman løype. Såre fotblader, pulsintervaller og resultatlister med kjentsfolk ble erstattet med rigging av pølsegrill. Ettersom vi i siste sekund hadde iverksatt plan B, så ramlet vi alle i pølsefella denne turen også. Vi får justere menyen opp et knepp og to for de kommende turene.
Det er både grill og bålplass på stedet, men det viste seg at grillristen på bålplassen var urokkelig og at det derfor var enklere å flytte hele bålet.
sandbekken grill
Flyttingen av bålet resulterte i et slags midlertidig røkeri for allerede godt røkte kjøttpølser.
sandbekken grill 3
Etterhvert fikk bålet igjen fart og en enslig pølse fikk selskap på grillen.
sandbekken grillmat 2
Vi gomlet korv og nøt en høstlig utsikt over vannet…
sandbekken 4
mens praten gikk lettbeint om alt fra ferieplaner til vattmålere og sykkeletikette på for meg et fascinerende, men dog svimlende høyt Velominati plan.

Regnet kom og gikk hele denne mandagskvelden i juli..

sandbekken regn 2

..og vi konstaterte at endring av leirplass var et godt valg. Inne under taket var det tørt og stemningen god.
sandbekken gapahuk
Kvelden kom og mandag var såvidt blitt til tirsdag da vi la oss til rette på bakken.  Bålrøyken rev i nesen og lett sommeryr dryppet inn under halvtaket i gapahuken. Jeg var sen med å rulle ut posen og merket meg at tungpustingen allerede så smått var begynt – jeg husker jeg tenkte at “her gjelder det å duppe av før snorkeorkesteret drar i gang i full mundur”. Men så slo det meg – hva gjør vel et snorkeorkester, når utsikten fra posen er som dette

sanbekken sko natt

– en helt vanlig regnfull mandag i juli.
Klokkene ringte og vi krøp ut av posen til en finfin morgen..

sandbekken morgen

..før vi vendte tilbake til kontoret, nylig påbegynt sommerferie eller pappapermisjon.
Takk for turen !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: