En drikkeflaskes bekjennelser

Jeg tenker av og til tanken – hva om drikkeflasken min kunne snakke. Det hadde på et vis vært den ultimate turdagboken, ettersom jeg aldri drar på tur uten. Denne trofaste turkompisen har etterhvert et stort antall turdøgn. Under tak, åpen himmel eller telt. Den kunne fortalt om friskt bekkevann fra fjern og nær. Kalde netter alene i forteltet, eller som varmeflaske i vintersoveposen. Rødvin i solnedgang skålende med turflasker av samme sort, eller eksotiske opplevelser på Svalbard – drikkeflasken kunne fort hatt litt av hvert på hjertet. Det den kanskje kjenner best er luftige svev mot tørr lyng og steinur i mer hjemlige trakter. Dette skal selvsagt ikke handle om snakkende drikkeflasker, men om vår favoritt i drikkeflaskejungelen. Nalgene wide mouth.
nalgene 5
Hvorfor Nalgene spør du kanskje – hvorfor absolutt Nalgene ? Svaret er: De varer tilsynelatende evig, de er et helstøpt Made in US produkt, alle komponentene kan erstattes med reservedeler og de har et slagord som sier «your bottle for life». Det burde gi noen og enhver muligheten til faktisk å bli skikkelig glad i drikkeflasken sin og etablere en historiefortellende patina på den.
Foruten at de fremstår som evigvarende, så har de fleste en stor åpning i toppen, noe som gjør det enkelt å fylle opp både sommer og vinter.  Se for dere scenarioet. Hardangervidda, glassklar vinter, en drøy mil fra Finse. Tre gutter, tre drikkeflasker…teltet er oppe, sola er nede. Temperaturen faller raskt og det blir kaldt. Hvor kaldt vites ei ettersom termometeret eksploderer i kvikksølvkunst ved minus 35 grader. Frisk snø er hentet i et handlenett fra meny, klart til å bli morgendagens vann. Primusen suser for fullt i forteltet og smelter snø for harde livet. At fingre og tær er kalde vil være en kraftig underdrivelse. Da mengder av lett nysnø endelig er forvandlet til flytende væske er det tid for kveldens akrobatikk i forteltet. Det er tid for å helle vårt dyrebare vann over i flasker. Da er 1.000,- kroners spørsmålet – hvilken tut ville du valgt.
nalgene 1
Det var to Nalgene wide mouth og en turflaske med liten åpning denne beinkalde vinterkvelden. Neste vintertelttur med samme ekvipasje vil det være tre flasker med stor åpning – ingen tvil ! Samme eksempel kunne vært gjort i hjemmekoselige og trygge omgivelser på en kjøkkenbenk, eller påfylling i en idyllisk sommerbekk. Velg en flaske som gjør jobben raskt, effektivt, tørt og uten svinn og søl.
Alle hos oss har hver sin flaske som er merket med initialer og tape. Ungene har 0,5 ltr varianten for å kunne bære den selv uten at det blir for mye vekt, de voksne har litersvarianten. Vi har også en til spesialbruk – tisseflasken.
nalgene tisseflaske
I forhold til sistnevnte kunne man selvsagt spekulert lystig i hvorfor flasken med stor åpning er valgt 🙂 – men vinterstid i teltet handler det å smelte snø og tisse om akkurat det samme – Ingen søling takk!
Vår anbefaling er altså; Velg en drikkeflaske med stor åpning, velg en drikkeflaske du stoler på – dropp firmajulegaven med logo fra den lokale sparebanken. Disse kan fungere fint på søndagstur i byheiene eller fotballtrening, men på en litt mer krevende tur har du ikke råd til å tulle med verken inngående eller utgående vannforsyning.
 Nalgene 4
Her har vi har snakket varmt om Nalgene, men de fleste produsenter har lignende produkter. For Nalgene sin del så gjør tilgangen til reservedeler og tilnærmet evig levetid minneboken desto større – hvis flasken kunne snakke da.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: