Tretoppsoving

Det var lørdag og vi var ved sjøen. Oppe ved hytta stod bilen fullastet med utstyr. Vi visste ikke helt hva vi skulle til med denne helgen, men padleutstyr, ulltøy, fjellsko, karabinere og telt gav et visst utvalg av muligheter. Teltet var av tretopptypen som vi har på lån fra produsenten Tentsile for å teste det rettet mot friluftliv med barn. Dagen startet med en liten «topptur» til Emberlandsnipen, en av de lokale toppene og fortsatte med å spenne teltet opp mellom tretoppene. Planen var å feste det så høyt vi klarte denne gangen. Vi hentet frem stige og lengre lastestropper. Ivrige strammet vi opp og der, der hang det. Vi anslo det til å være rundt  2,5 mtr over bakken.
tentsile stingray 3
Det var ikke langt denne gangen – snarere kort..veldig kort. Vi fant egnede trær i umiddelbar nærhet av hytta. Det var hverken ville dyr eller villmark, men utsikten ut teltdøren var det allikevel ingenting å si på.

tentsile morning 2

Taustigen ble hengende en halvmeter over baken og inngangen ble derfor et lite ekstra c-moment.
tentsile inngang
Tretoppteltet fra Tenstile er kanskje enklest å forklare som tre hengekøyer som er sydd sammen. Teltet spennes opp med kraftige lastestropper og inntar et nærmest ufo-aktig utseende der det henger mellom tretoppene.
tentsile stingray
I påvente av en testrapport så kan man se litt mer om hvordan man spenner opp teltet i denne saken fra vår første tur.
tentsile stingray 4
Værmeldingen var god denne høstkvelden og retrettmulighetene enda bedre. Vi ble derfor enige om å tilbringe natten uten å legge over ytterduken/teltduken og kun sove i myggnettingen.
tentsile stingray utsikt
Hvem vil være med ? Tre guttehender strakte seg ivrig i været. Kvelden kom – gutta pakket soveposer og lommelykter og trakk ut i teltet.
tentsile soving
Jeg trakk etter hvert ut i teltet og vi ble liggende å småprate litt mellom tretoppene i stummende mørke før vi sa god natt.
tentsile natt 2
Vi sov godt gjennom hele natten, hengekøyer og tretopptelt gir en veldig behagelig natt i soveposen. Jeg våknet ved et par anledninger av kraftige skrik fra gråhegren der ute i natten. Antagelig satt de i fjæresteinene like under oss. http://www.fuglelyder.net/graahegre
Morgenen kom og 8 åringen åpnet teltdøren og satte seg til å dingle med beina i åpningen mens han brøt morgenstillheten med å synge høyt på Barn er Bra sangen.
tentsile morning5
Jeg slo likegodt følge ut i teltåpningen og nynnet med på refrenget så godt jeg kunne.
tentsile morning 3
Det er rart med slike morgener, alt har liksom lagt seg for natten, falt til ro. Vi som våkner tidlig får se noen slike fantastiske øyeblikk av fullstendig ro og harmoni.  Blikkstille sjø, knapt en lyd, ikke ett vindpust. Sjelden !
tentsile morning 1
Vi ruslet de få meterne tilbake til hytta, kokte kaffe, laget eggerøre og startet dagen mens vi konstaterte at nok en finfin overnatting i tretoppteltet Tentsile stingray var unnagjort. Veldig morsom sak for store og ikke minst små.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: