12 mnd. 12 turer – tur 11/12

Etter en lang og tørr inngang til høsten hadde november nå festet grepet – høst grepet. Meldingen fra meteorologisk institutt lød på 11m/s fra vest/sørvest og kraftig regn. Meldingen fra TUR12 ledelsen lød på; oppmøte på Lindøy klokken 20.00. Den kunne gjerne vært avsluttet med; ta med godt humør og regntøy. Meteorologene hadde sendt ut obs varsel om vanskelige kjøreforhold  og utesoving var kanskje ikke så langt fremme i bevisstheten hos så mange andre på våre kanter denne mandagen i november.  Men, utesovegodstoget TUR12 lot seg ikke stoppe. Heldigvis har vi etterhvert opparbeidet oss oversikten over et knippe leirplasser i regionen og har gjennom dette utesoveåret prøvd ut flere av de. I dag var det friluftsrådet vest sin lavvo på Lindøy som ble valgt. Samme sted som vi tilbrakte en natt i februar.
Fjellgeita og jeg drog sammen ut denne beksvarte novemberkvelden. Jeg og storsekken satt og ventet på skyss på busstoppet og så på undrende blikk fra bekjente som passerte i bil.
norrøna reconpack
Regnet sluttet like brått som det begynte og vinden tok ikke lenger særlig tak da vi ankom parkeringsplassen. Hodelykter på, en vedsekk på halv åtte og avgårde med oss.
hodelykt
Vi hadde lovet bål til klokken 20.00 og det hadde vi planer om å holde.
lavvu3
Flammene steg og etterhvert slo både løperen og den jaktglade ingeniøren seg ned rundt bålet.
Det var tid for en liten kveldssnack, og det viste seg å være langt flere lomper enn pølser, så et av kveldens mange store spørsmål ble – hvem skulle åpne lompepakken sin ? Spørsmålet ble avgjort på den mest rettferdige måten av alle – stein, saks og papir.
lomper
Saksen vant og en uåpnet lompepakke forsvant tilbake i sekken.
lomper 2
Undertegnede hadde mekket litt restematbasert pytt i panne. Enkelt og greit, poteter, kjøtt, pølsebiter og løk i biter, litt olje og krydderier pakket i aluminiumsfolie og lagt på kanten av bålet.

bålmat

Brått hørte vi knasing i grusen utenfor og hodelykten til den syklende grafiske designeren kom til syne i åpningen. Vi ble 5 mann denne kvelden. TUR12 sitt kvinnelige alibi, huskyen Nala, slumret mellom bålet og veden og håpet at en matbit skulle falle i hennes retning.

husky

Lompespørsmålet var oppe og avgjort og kvelden fortsatte i alle mulige retninger rundt bålet… kjøttfri mandag, økologisk torsdag, ispedd litt utenrikspolitikk, menneskerettigheter, borgerplikter og det som var. Hei hvor det går – klokken ble sent og siste kubbe ble lagt på.

Vi kibbet av oss skoene og la oss til rette på hver vår brisk rundt bålet.
bål4
Den ellevte TUR12 natten gikk mot slutten. Nesten litt vemodig tenkte jeg ….og sovnet som en stein.
Takk for turen !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: