LørdagsTaco på bål

Kona var reist på yogahelg til Finse og gutta var alene igjen i byen. En 9 åring, en 11 åring, boxeren Samson og far sjøl. Det var kaldt i været og vi hadde også lyst til å komme oss ut. En vanlig lørdag ville sannsynligvis inneholdt elementer som Fifa17, kanskje en rusletur til byen, dobbel cortado til de voksne og grøt til ungene. Sannsynligvis også etterfulgt av en runde i ballbingen, før det hele rundes av på sedvanlig vis med sen middag, lørdagsgodt og sofakos foran TVen. Ikke uvanlig vil jeg påstå.
Det var aldri meningen at denne lørdagen skulle bli veldig uvanlig, men bare ganske enkelt litt mindre vanlig. Vi bestemte oss for å pakke soveposer, lørdagstaco og stryke på dør. Noen små forberedelser ble gjort. Jeg vippet restene av fredagens pizzadeig i en stormkjøkkengryte strødd med mel…
bake-brod-pa%cc%8a-ba%cc%8al
…og fylte en flaske med vaffelrøre. Målet for utflukten var en gapahuk i nærheten med gode muligheter for matlaging på bål. Kvelden før hadde vi invitert med oss en turglad far og hans 4 åring. Man skal som kjent tidlig krøkes, og denne 4 åringen ligger an til å bli en god krok.
Vi ankom gapahuken og 11 åringen fikk fyr på bålet. Men vi skjønte raskt at det kunne bli en kald kveld og natt ettersom temperaturen falt godt ned på gradestokken til våre trakter å være. Etter å ha fyrt i bålet, gjorde 11 åringen unna de siste nødvendige oppdateringer før mobilen ble pakket tilbake i sekken.
lavvo-1
Andre benyttet anledningen til å lage lyseffekter med frostrøyk og lommelykt.
isbjorn-of-sweden
Etterhvert ankom også våre turglade venner og middagsforberedelsene kunne begynne. Noen stekte kjøttdeig, mens andre pakket lefser og hakket grønnsaker.
ba%cc%8almat-3
Etterhvert så ble det disket opp med det reneste herremåltidet rundt bålet.
ba%cc%8altaco2
Det smakte skikkelig av tacoen denne kvelden. Antagelig så smakte det akkurat likt som hjemme, eventuelt litt mer av sot og bål, men allikevel så smakte det bedre.
ba%cc%8altaco-4
Etter at middagen var satt til livs, var det ikke lenge før 4 åringen tok skikkelig ansvar og startet på runden med utdeling av lørdagsgodteriet.
lordagsgodt-2
Det viste seg raskt at endel av godteriet måtte tines på bålet før det kunne fortæres.
lordagsgodt
Etter litt “sofakos” foran bålet begynte det å nærme seg leggetid. 9 åringen tok jobben med å pumpe opp liggeunderlagene våre.
exped-downmat-7
Det er av og til man plutselig skjønner at ungene blir eldre og med største selvfølge  behersker helt andre ting enn for bare få år siden. Det er både ordentlig fint og ganske skummelt på samme tid. 9 og 11 åringen krøp i posen og fant frem hver sin bok.
lesing-i-soveposen
Turfedrene ble sittende å prate om løst og fast, nye og gamle turer, glade og kjekke unger og ikke minst hvor lett det var å la en helt vanlig lørdagskveld bli til en litt mer uvanlig lørdagskveld. Etterhvert la vi siste nattkubben på bålet og krøp i posen vi også.
stjernehimmel
Morgenen etter startet med en brak! Det var mørkt i gapahuken og vi sov/slumret i hver vår pose da vi plutselig hørte fra et sted i mørket: Jeg er våken – KYKKEliKY! 4 åringen som hadde sovnet før hodet traff puten,  våknet med et stort smil. Bålet ble pustet i gang og det var tid for å finne frem turens lille kulinariske prøveprosjekt. Nybakt brød på bål. Jeg hentet frem stormkjøkkengryten med brøddeigen, la lokk på den og satte den i kanten av bålet.
brod-pa%cc%8a-ba%cc%8al-i-gryte
Vaffelrøren fant veien til båljernet og søndagsfrokosten var på gang. Etter litt prøving og feiling så ble vaflene etterhvert stekt i stortsett hele hjerter og fikk bein og gå på rundt flammene.
ba%cc%8alvafler
Brøddeigen så også ut til å steke fint i kanten av bålet.
vafler-pa%cc%8a-ba%cc%8al
Etterhvert så sa bålbakeren seg riktig så fornøyd med resultatet.
steke-brod-pa%cc%8a-ba%cc%8al
Neste gang så skal jeg legge litt mer energi i deigen og ikke bare en pizzadeigrest.
Vaflene tok slutt og vi pakket sekken og vendte nesen hjemover.
hjemtur
Takk for turen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: