150 dager i villmarken

Vi har drømt om det lenge, og en kveld i januar så var den der plutselig. Muligheten. Kona var på Finse, og jeg hadde tatt med gutta ut på tur. Vi satt rundt bålet og 12 åringen sa: Jeg har tenkt på det en stund, og nå har jeg bestemt meg. Jeg vil at vi skal bo et halvt år på Haukeli.  Vi ble på mange måter tatt litt på sengen, vi hadde drømt om det lenge, men forrige gang vi snakket om det så var det litt usikkerhet fra den yngre garde. Vi var klare på at vi måtte ville det alle sammen, ikke bare litt, men på ordentlig. Basert på dette så hadde vi egentlig slått det hele fra oss. Vi fant inspirasjon i familier som dro på ekspedisjon med voksne barn, fikk en følelse av at døren var foreløpig lukket, men ikke låst. Men så da. Denne januar kvelden, så var drømmen plutselig levende igjen. Den opprinnelige planen var at vi skulle bruke lang tid på å planlegge det hele, regne på det, ta en mengde veloverveide beslutninger. Sånt som voksne gjør. Sånn ble det også, ihvertfall nesten. Vi regnet litt, snakket mye en kveld og to, før plutselig permisjonssøknadene var sendt og loddet var kastet.
 Vi har altså bestemt oss for å bo nærmere et halvt år på stølen vi leier på Haukelifjell/Hardangervidda. Et deilig lite krypinn på 60m2, uten innlagt vann og strøm, men med noen solcelledrevne leselamper, en vedovn og uendelig med fantastisk natur. En slags Sareptas krukke av opplevelser, utfordringer og minner.
hytte-1
 Mange spør oss hvorfor, enda flere spør oss hva vi skal gjøre på. Jeg tror jeg har svaret på begge spørsmålene, men ikke ordene til å formulere det. Jeg bare vet at vi skal det, må det. Og som en av guttene sa : De som spør «hvorfor?» kommer antagelig ikke til å skjønne det selv om jeg prøver å forklare…
Vi skal verken fryse eller sulte, ikke skal vi gå så langt eller bratt heller. Vi skal ganske enkelt bare gjøre noe annet. Kjenne på andre ting, leve et annet liv. Noen kaller det «Det enkle liv», men vi tenker at det antagelig blir et mer tungvint liv… Men kanskje enklere ikke alltid er bedre?  Et liv litt lenger unna alt, men samtidig kanskje nærmere det som virkelig betyr noe. Det er ihvertfall planen. Så får vi gjøre opp status underveis og ikke minst etterpå. Følg oss gjerne på tur365.no eller instagram @tur365, hilsen Carsten, Simen, Tonje og Per Sigurd.

2 Comments on “150 dager i villmarken

  1. Ønsker dere et supert opphold. Det høres helt fantastisk ut, og jeg er sikker på at dere får et kjempefint og opplevelsesrikt halvår😄 Jeg skal til Svalbard mens dere er i fjellheimen – det blir mitt annerledes år. Vi er heldige som har muligheten til å virkeliggjøre drømmer😍 Lykke til – hils gjengen. God klem fra Siri

    • Takk for det Siri 🙂 Vi gleder oss masse, selvom det til tider er litt skrekkblandet fryd. Lykke til med oppholdet på Svalbard, håper du/dere får et fantastisk opphold!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: