Fest og baluba til fjells

Det er ikke hver dag noen fyller 40, eller strengt tatt så er det vel det i et nasjonalt eller globalt perspektiv, men det er ikke hver dag kone og mor fyller 40. 
Carsten, Simen og jeg har planlagt det hele i lange tider. Det har vært mye hemmelighetskremmeri, og detaljplanleggingen har båret preg av at vi har levd mellom 10 og 120 cm fra hverandre i snart en mnd. Planen var å få inn hele familien med stort og smått, hele gjengen over fjellet. Svigermor først på 6-hjuling og deretter kanskje til hest, de 8 andre skulle ta beina fatt. Gutta og jeg hadde planleggingsmøter i vedboden, det skulle lages bordkort


Lages lykter


øves på tale og koordineres det ene og det andre. 

Vi var skikkelig stolte kvelden før den store dagen – det siste vi hvisket entusiastisk på sengekanten var at VI KOM TIL Å KLARE DET ! Vi hadde klart å holde alt hemmelig! Morgenen kom og det var kaffe, kaker og gaveoverrekkelser på sengen, stor stas, men allikevel ikke noe ekstraordinært. Stuen var pyntet med guttas hjemmelagde girlandere – riktig så fint syntes vi det ble. 


Det var strålende sol og kaffen ble tatt med ut på terrassen, litt prat, kryssord og utsikt. Vi gutta ville plukke oss, kom de ikke snart, hadde alt gått etter planen der ute ? Hvor var de andre hen ? Ikke snakke høyt om det, ikke se for mye i retning av der de skulle komme fra.. ikke snuble nå, ikke falle på målstreken.. snakk om noe annet.. Plutselig, det var bevegelse, det skjedde noe i ytterkant av vollen, Tonje så en annen vei, løste kryssord, vi andre snakket uvanlig mye og entusiastisk om hva som kunne være Spania 3. Største by, mens vi demonstrativt kikket i alle andre himmelretninger enn øst. Det var et stort følge som nærmet seg, to hester, en med kløvsal, en med svigermor på, våre fantastiske naboer som hestefølgere, og to svogere, to svigerinner og tre nieser. Når de var på mindre enn 200 meters hold gikk det opp for Tonje at noe var på gang – overraskelsen var et faktum. 


Etterhvert skjønte også hun hvem som var på vei og naturlig nok hva som var på gang. Det var duket for storfest denne lørdagen. Jubelen var stor på terrassen og på andre siden av elven vaiet norske flagg, veivende hender og fjordingman side om side. Et skue for både minnebok og hyttebok. Gutta var strålende fornøyd, High five – vel blåst så langt. Jubilanten selv var både overrasket og glad.
Kløvsekkene var lastet fulle med godsaker og gaver.


Vi rigget til langbord av gamle materialer, gassflasker og Zargeskasser i solsteiken utenfor. 


Alt var nøye planlagt og beskrevet av Simen i hans, etterhvert så detaljerte plandokument for festen.


Etter lunch, lek og moro, så var det tid for middag. Det var et langtidsprosjekt med hjortegryte full av godsaker laget på bål.


Vi trakk ned til bålgropen og samlet oss rundt grytene. Til forrett serverte gutta boblevann og tørket reinsdyrhjerte med tyttebærkrem. 


En av tantene bakte det som må være den høyeste bløtkaken som er servert i dalen på lange tider 


og Simen hadde laget ostekake. 

Det var taler og gaveoverrekkelser, og hilsener fra fjern og nær. 


Selvsagt var det hatter og kroner, som vanlig ispedd dårlige vitser fra smellbonbonene. 

Mette og gode blåste vi fart i bålet igjen og der ble vi sittende til det ble natt. Lyktene våre kom endelig til sin rett.


Noen grillet marshmallows etter alle kunstens regler, andre benyttet hodelykt og siste rest av lys til å skvise en siste runde med leking ut av denne dagen. 


En etter en kom også stjernene på plass der oppe for å toppe en allerede fantastisk flott dag. Festens eldste og de to yngste (som fremdeles var våkne) holdt lengst ut rundt bålet. 


En flott dag var til ende, Simen og jeg gikk og la oss i uthuset og pratet fornøyd på sengekanten. Tenkt at alt hadde gått etter planen, akkurat slik vi hadde sett det for oss så mange ganger akkurat her vi satt nå, i vedboden. Til og med været viste seg fra sin beste side og alle måltider hadde blitt gjennomført ute, det var nesten mer enn vi kunne håpet på og det eneste vi egentlig hadde plass til på våre 42m2.

2 Comments on “Fest og baluba til fjells

  1. En fantastisk fin dag! Tusen takk for at vi fikk være med – både på å planlegge og dele den med dere. Hipp hurra for jubilanten – som virkelig er verdt det hele. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: