Fredagshygg i skogen.

Dragningen bort fra stuebord og kontorpult har vært der hver dag siden vi forlot vårt hjem i villmarken for noen måneder siden. Men etter å ha blitt kastet baklengs inn i livet vårt igjen så har det nok en gang blitt fylt med jobb, regninger, lekser, leggbeskyttere og fotballcuper. Akkurat slik det pleide å være, og forsåvidt akkurat slik det skal være, her i den vanlige verden. Carsten og jeg har sittet mang en kveld og snakket om ønsket om å komme oss ut igjen, høre på lydene, føle på kulden og kjenne på livet. Denne helgen var det endelig dags. Ingen bursdager, arrangementer eller planer. Dvs. annet enn barnevakt fra fredag til lørdag, og dåp på søndag… men kalenderen viste allikevel en luke for noen av oss fra fredag ettermiddag til lørdag formiddag. Vi hadde gledet oss i flere dager og endelig så var vi avgårde. To gutter på tur, en liten som er i ferd med å blir stor og en stor som gjerne skulle vært litt mindre, slett ingen dårlig kombo. Etter at jobb og skole var unnagjort så strøk vi på dør. Det er mye utstyr som fremdeles ligger igjen på fjellet, blant annet utstyrsbeltet fra Fjellreven, men i anledning denne turen så hadde jeg tatt meg den frihet å snakke med en av byens skomakere for å få han til å lage et skikkelig bushcraft belte til Carsten.

bushcraft belt
Stor stas å få plass til alt utstyret i beltet. For anledningen så var den gamle “Ludvig sekken” pakket og klar – så vi la i vei innover i skogen.

IMG_1452_Fotor

Planen var ikke å gå langt denne fredagskvelden, men å komme frem før det var blitt mørkt og ta det derfra. Vi ankom leirplassen i det solen var i ferd med å gå ned bak fjellene i horisonten.
IMG_1456_Fotor
Både nye og gamle sekker traff bakken og vi begynte å sanke inn ved for natten.

vedhugging
Det vi lette etter var døde trær som stod oppreist. Vi fant ikke mange slike, men begynte allikevel å sage det vi fant som hadde falt over ende og regnet med at i små nok kubber så brenner det meste så lenge vi får fyr på bålet.

eagle sag
Etterhvert så var veden hugget og kløyvd.
gerber øks

Kveldens leirplass begynte å ta form og alt tydet på at det kom til å bli en fantastisk kveld og natt.

gapahuk

Vi fikk fart på bålet og kjente allerede at det kom til å bli kaldt denne februarnatten.

IMG_1543_Fotor

Bålet og praten tok seg opp og det var på tide å komme i gang med maten. Vi hadde bestemt oss for å ikke ta med noen kokekar og lage alt mat på bål denne overnattingen. Planen var egentlig at vi ikke skulle ta med fyrstikker heller, kun bruke tennstål… heldigvis hadde vi en eske med fyrstikker liggende på lur i sekken 😃 Biffene skulle stekes rett på glørne uten noen form for rist eller aluminiumsfolie. Vi «flyttet» bålet litt til siden og la biffene rett på glørne…og ventet i spenning.

biff på glør
Etter noen minutter på den ene siden, snudde vi biffen og skrapte av glørne på den siden som var stekt. Riktig så bra ble det!

biff 2

Før avreise hadde vi pakket småpoteter i aluminiumsfolie sammen med litt smør og krydder. Peppersausen ble tilberedt i en avkuttet ølboks i kanten av bålet.

IMG_1508_Fotor
Vi lå lett henslengt rundt bålet på hvert vårt liggeunderlag mens vi spiste fantastisk kjøtt og småpoteter som vi dyppet i saus. Solen gikk ned og vi fikk oppleve en fantastisk solnedgang – stort bedre blir det rett og slett ikke.

sunset 1

 

 

sunset

Praten gikk og kveld ble til natt . Det var på tide å tørne inn for kvelden. Bålet brant ut mens vi krøp i posene som lå bredt ut under stjernene denne fantastiske vinterkvelden.
IMG_1545_Fotor

Soveplassen var ikke ideell, med en svak helning i to retninger så ble det litt krangling rundt liggestilling i løpet av natten, men alt i alt så sov vi ganske bra. Det var en kald natt med temperaturer ned mot minus 7 grader, men ingen av oss frøs i posene våre. Da jeg våknet i halv ni tiden stod allerede Carsten fullt påkledd nede ved vannet og spikket opptenningsved til morgenbålet.

Det var på tide med neste “bålmatutengryter” prosjekt. Vi satte kaffen på kok, og hengte baconet opp på en pinne for å stekes over bålet.

bålfrokost

Etterhvert så dukket også solen opp i vannkanten på andre siden.
soloppgang

Kaffen var klar og snart var det på tide med frokost.

bacon på bål

Vi tømte siste rest av varm sjokolade og kaffe, bålet brant ut og vi brøt leir. Etter en fantastisk natt så var det på tide å vende nesen hjemover mot sivilisasjonen. Det var en fin fredagskveld – en riktig fin fredagskveld.

IMG_1605_Fotor

Takk for turen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: